Författarbesök/Skapande skola

Vad innebär ett författarbesök?
Under ett författarbesök i skolan berättar jag om hur jag får idéerna till mina böcker och hur en bok blir till. Genom skriv- och gestaltningsövningar inspireras eleverna också till att skapa egna berättelser. Syftet med skolbesöken är att både väcka läslust och stimulera den språkliga kreativiteten.

Eftersom jag skriver för olika åldrar gör jag skolbesök i klasser från förskolan till åk 6. Jag föreläser även på bibliotek och håller i skrivarverkstäder.

Skrivarverkstad
Hur skriver man så att det blir riktigt spännande? Vi går igenom hur en berättelse är uppbyggd och gör sedan kreativa skrivövningar för att få alla elever att både vilja och våga skriva egna texter. En skrivarverkstad kan vara allt från en lektion till återkommande lektioner under flera dagar.

Eget upplägg
Jag kan skräddarsy föreläsningar och skrivarverkstäder efter önskemål från skolor och bibliotek – både när det gäller innehåll och antal lektioner. Ett författarbesök kan även ha ett särskilt tema, exempelvis: dramaturgi, spänning, arkeologi eller Halloween-tema.

Skapande skola
Många av mina författarbesök görs inom ramen för Skapande skola. Skolan söker själva kulturbidrag för Skapande skola från Kulturrådet, men jag hjälper gärna till med underlag till ansökan.

Boka ett författarbesök:
Skicka en bokningsförfrågan till annika.widholm@gmail.com

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s