Författarbesök/Skapande skola

Vad innebär ett författarbesök?
Under ett författarbesök i skolan berättar jag om mina böcker och hur en bok blir till. Jag ger skrivtips och gör gestaltningsövningar för att inspirera eleverna att skriva egna berättelser. Syftet med skolbesöken är att väcka läslust och stimulera den språkliga kreativiteten. Jag föreläser även på bibliotek och håller i skrivarverkstäder. Eftersom jag skriver för olika åldrar gör jag skolbesök i klasser från förskolan till åk 6. Många författarbesök görs inom ramen för Skapande skola.

Skrivarverkstad
Hur skriver man så att det blir riktigt spännande? Vi går igenom hur en berättelse är uppbyggd och gör sedan kreativa och inkluderande skrivövningar för att få alla elever att både vilja och våga skriva egna texter. En skrivarverkstad kan vara allt från en lektion till återkommande lektioner under flera dagar.

Eget upplägg
Jag kan skräddarsy föreläsningar och skrivarverkstäder efter önskemål från skolor och bibliotek – både när det gäller innehåll och antal lektioner. Ett författarbesök kan även ha ett särskilt tema, exempelvis: arkeologi, vampyrer eller Halloween-tema.

Boka ett författarbesök:
Skicka en bokningsförfrågan till annika.widholm@gmail.com

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s