Författarbesök/Skapande skola

Vad innebär ett författarbesök?
Under ett författarbesök i skolan berättar jag om hur det går till att skriva en bok, från första idén till att den är tryckt och klar. Jag ger tips på hur man skriver så att det blir riktigt spännande och genom gestaltningsövningar inspireras eleverna till att skapa egna berättelser.

Eftersom mina böcker riktar sig till olika åldrar gör jag skolbesök i klasser från förskolan till åk 6. Jag föreläser även på bibliotek och håller i skrivarverkstäder.

Skrivarverkstad
Vi går igenom hur en berättelse är uppbyggd och gör kreativa skrivövningar som sedan leder vidare till att eleverna skapar egna texter. En skrivarverkstad kan vara allt från en lektion till återkommande lektioner under flera dagar.

Eget upplägg
Jag kan skräddarsy föreläsningar och skrivarverkstäder efter önskemål från skolor och bibliotek – både när det gäller innehåll och antal lektioner. Ett författarbesök kan även ha ett särskilt tema, exempelvis: dramaturgi, spänning, arkeologi eller Halloween-tema.

Skapande skola
Många av mina författarbesök görs inom ramen för Skapande skola. Skolan söker själva kulturbidrag för Skapande skola från Kulturrådet, men jag hjälper gärna till med underlag till ansökan.

Boka ett författarbesök:
Skicka en bokningsförfrågan till annika.widholm@gmail.com

Lärarhandledning
Till alla mina barnböcker finns det en lärarhandledning i form av läsnycklar som kan hämtas här.

Klassuppsättning
Mina barn- och ungdomsböcker går att beställa som klassuppsättning med rabatterat pris för skolor och bibliotek. Kontakta mig: annika.widholm@gmail.com.

Läs mer om böckerna här:
Barnböcker ålder 5-9 år
Barnböcker ålder 9-12 år
Ungdomsroman ålder 12+

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s