Författarbesök

Vad innebär ett författarbesök?
Under ett författarbesök i skolan berättar jag om mina böcker och hur det går till att skriva en bok. Jag ger tips på hur man skriver så att det blir riktigt spännande och genom berättarverkstäder och gestaltningsövningar inspireras eleverna till att skapa egna historier. Eftersom mina böcker riktar sig till olika åldrar gör jag skolbesök i klasser i åk 1–6. 

Skapande skola
Många av mina författarbesök görs inom ramen för Skapande skola. Skolan söker själv kulturbidrag för Skapande skola från Kulturrådet, men jag hjälper gärna till med underlag till ansökan.

Boka ett författarbesök:
Skicka en bokningsförfrågan till annika.widholm@gmail.com

Skrivarverkstad
I en skrivarverkstad går jag igenom hur en berättelse är uppbyggd och gör kreativa övningar som leder vidare till att eleverna skapar egna texter. En skrivarverkstad kan vara allt från en lektion till återkommande lektioner under flera dagar.

Eget upplägg
Jag kan skräddarsy föreläsningar och skrivarverkstäder efter önskemål från skolor och bibliotek – både när det gäller innehåll och antal lektioner. Ett författarbesök kan även ha ett särskilt tema, exempelvis: dramaturgi, spänning, arkeologi eller Halloween-tema.

Klassuppsättning
Mina barn- och ungdomsböcker går att beställa som klassuppsättning med rabatterat pris för skolor och bibliotek. Hör av dig till annika.widholm@gmail.com.

Lärarhandledning
Till alla mina barnböcker finns det en lärarhandledning i form av läsnycklar som kan hämtas här.

Läs mer om författarbesök
Intervju om författarbesök i skolan

Läs mer om böckerna här:
Barnböcker ålder 5–9 år
Barnböcker ålder 9–13 år

Läsning pågår – författarbesök i Stockholm och Linköping
Skolor i Stockholm och Linköping kan boka författarbesök och skrivarworkshop till subventionerat pris genom kulturprojektet Läsning pågår. Skolorna betalar enbart en anmälningsavgift. Författarcentrum och Kulturförvaltningen erbjuder detta till alla skolklasser i åk 5 i Stockholm och åk 3 i Linköping. Kontakta mig för mer information.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: