FÖRFATTARBESÖK

Vad innebär ett författarbesök?
Under ett författarbesök i skolan berättar jag om hur det går till att skriva en bok. Jag ger tips på hur man skriver så att det blir riktigt spännande och genom berättarworkshops och gestaltningsövningar inspireras eleverna till att skapa egna historier. Eftersom mina böcker riktar sig till olika åldrar gör jag skolbesök i klasser i åk 1–6. 

Boka ett författarbesök:
Skicka en bokningsförfrågan till annika.widholm@gmail.com

Skrivarverkstad
I en skrivarverkstad går jag igenom hur en berättelse är uppbyggd och gör kreativa övningar som leder vidare till att eleverna skapar egna texter. En skrivarverkstad kan vara allt från en lektion till återkommande lektioner under flera dagar.

Eget upplägg
Jag kan skräddarsy föreläsningar och skrivarverkstäder efter önskemål från skolor och bibliotek – både när det gäller innehåll och antal lektioner. Ett författarbesök kan även ha ett särskilt tema, exempelvis: dramaturgi, spänning, arkeologi eller Halloween-tema.

Läs mer om författarbesök
Intervju om författarbesök i skolan

Lärarhandledning
Till alla mina barnböcker finns det en lärarhandledning i form av läsnycklar som kan hämtas här.

Läsning pågår – författarbesök i Linköping och Eskilstuna
Skolor i Linköping och Eskilstuna kan boka författarbesök och skrivarworkshop genom kulturprojektet Läsning pågår. Författarcentrum och Kulturförvaltningen står för kostnaden och erbjuder detta till alla skolklasser i åk 3 och åk 5 under hösten 2023. Skolorna betalar enbart en anmälningsavgift.

Skapande skola, ansök senast 7 februari
Många av mina författarbesök görs inom ramen för Skapande skola. Skolan söker själv kulturbidrag för Skapande skola från Kulturrådet, men jag hjälper gärna till med underlag till ansökan.

Läs mer om böckerna här:
Barnböcker ålder 5–9 år
Barnböcker ålder 9–13 år

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: