BARNBÖCKER 6–9 ÅR

Bokomslag till barnboken Spökbåtspanarna av Annika Widholm

SPÖKBÅTSPANARNA

Malva och Hanna åker färja för att hälsa på en släkting som bor på en ödslig halvö i skärgården. När de kommer dit får de höra en spökhistoria om en båt som en gång i tiden sjönk utanför kusten. Ibland när det är dimma kan den ses som en spökbåt på havet. Malva har sett fram emot att ta det lugnt och läsa böcker under helgen, men nu vill Hanna att de ska ge sig ut och spana efter båten.
Beställ Spökbåtspanarna

Läs intervju om barnböcker

UFOSPANARNA

Ett oväder får Malva att vakna mitt i natten. Utanför fönstret upptäcker hon ett mystiskt sken på himlen. Nästa dag berättar kompisen Hanna att någon har sett ett ufo flyga över havet och de cyklar iväg för att spana efter rymdvarelser. Nere vid hamnen stoppas de av militären som har spärrat av området, men Malva och Hanna ger inte upp så lätt.
Beställ Ufospanarna

Läs intervju om barnböcker

Odjurspanarna rosa och grönt bokomslag sjöodjur i sjö barnbok författare Annika Widholm illustratör Jonna Björnstjerna

ODJURSPANARNA

Vad gömmer sig i djupet? Malva och Hanna är på läger vid en stor sjö. Det sägs att det finns ett sjöodjur i vattnet, men Hanna vill ändå bada. Malva spanar länge över ytan innan hon också vågar hoppa i. Plötsligt känner hon hur något griper tag i ena foten.
Beställ Odjurspanarna

Blått bokomslag två flickor på biblioteket Spökspanarna barnbok författare Annika Widholm illustratör Jonna Björnstjerna

SPÖKSPANARNA

Malva och Hanna är på biblioteket för att låna böcker. När de letar efter något spännande att läsa får de veta att det spökar där. Malva och Hanna ger sig ut på spökspaning. I dammiga vindsrum, kusliga skrymslen och rostiga trappor håller de utkik efter spöket. Och snart börjar det hända saker… 
Beställ Spökspanarna

Zombiespanarna barnbok lättläst Annika Widholm författare Jonna Björnstjerna

ZOMBIESPANARNA

Malva vill kolla i affärer, men kompisen Hanna spanar hellre efter zombier. Malva tror inte att de finns på riktigt. Bara på film. Tills hon ser en figur med blek hud och hasande steg. Som kommer rakt mot dem! Malva och Hanna måste fly. Men det är inte lätt att ta sig undan arga zombier. 
Beställ Zombiespanarna

Trollspanarna bokomslag lättläst barnbok troll skog Annika Widholm Jonna Björnstjerna

TROLLSPANARNA

Malva och Hanna är på utflykt med klassen. Malva vill gärna titta på söta djur, men Hanna spanar hellre efter troll. Snart har de tappat bort de andra och är vilse i skogen. Det sägs att trollen kommer fram när det är mulet ute och på himlen blir molnen allt mörkare. Hur ska de hitta tillbaka till klassen utan att bli fångade av trollen? 
Beställ Trollspanarna

Grottspanarna grotta barnbok lättläst författare Annika Widholm Jonna Björnstjerna

GROTTSPANARNA

Spökar det i grottan vid stranden? Hanna vill gå in där och spana. Det vill inte Malva. Men när vännen försvinner i grottans mörka gångar har Malva inget val. För att hitta Hanna måste hon själv ge sig in bland skuggorna och fladdermössen. Malva är rädd, men nu är det för sent att vända om. 
Beställ Grottspanarna

Bokomslag Vampyrspanarna barnbok författare Annika Widholm illustratör Jonna Björnstjerna

VAMPYRSPANARNA

Det är snöstorm och Malva och Hanna måste övernatta på ett ruskigt hotell. Hanna tror att det kan finnas vampyrer där. Malva hoppas att det inte är så. På natten hör de ett mystiskt ljud och ger sig ut på vampyrspaning genom mörka och ödsliga rum. I källaren hittar de en kista och förstår att vampyren är nära. 
Beställ Vampyrspanarna

Boken är verkligen spännande och varje kapitel slutar
med en cliffhanger. Det gör att man vill läsa hela på en gång.

Tidningen Förskolan

LJUDBÖCKER 5–9 ÅR

Blått och rött bokomslag till barnboken och ljudboken Rymdfjärilen av författaren Annika Widholm illustratör Mia Nilsson uppläsare Ida Olsson

RYMDFJÄRILEN

Tudor har det inte lätt i skolan. Först är det Maja och Greta som följer efter honom och retas, sedan fröken som inte gillar Tudors fjäril när de har pysselstund. Och på skolgården smyger en läskig figur omkring på rasten. Tur att Tudor är bästis med Konta som räddar honom från allt.
Lyssna på ljudboken här

Ljusblått bokomslag på grävling och två pojkar av barnboken och ljudboken Monsterdansen författaren Annika Widholm illustratör Mia Nilsson uppläsare Ida Olsson

MONSTERDANSEN

Tudor och Konta går i samma klass och gör nästan allting ihop. När de är tillsammans är Tudor inte rädd för någonting. En dag ska klassen på utflykt till ett museum med uppstoppade djur. Och när Konta lämnar de andra och går åt ett annat håll, hänger Tudor på. Men plötsligt står de öga mot öga med ett randigt monster med vassa tänder. Tudor är livrädd men Konta kommer på ett bra sätt att bemästra odjuret! Lyssna på ljudboken här!

Läsare berättar om böckerna i Spanarserien:

Fler böcker:

Barnböcker 9-13 år

Spänningsromaner

Skräcknovell

Antologi om barnlitteratur

Författarbesök i skolan

%d bloggare gillar detta: