Barnböcker 9-12 år

Stenkistan bokomslag barnbok arkeologi Annika WidholmStenkistan

Sommarlovet har just börjat när Lukas hittar en dödskalle. Kanske har det någonting med den mystiska jägaren att göra? Eller flickan som försvann spårlöst för många år sedan? Han beslutar sig för att ta reda på vad som verkligen hänt och har turen att få hjälp av en arkeolog. Samtidigt behöver han bestämma sig för vem han är kär i, populära Felicia eller kompisen Jenna. Arkeologisk deckare.
Beställ här!

 

 

Stenhusets hemlighet bokomslag barnbok drömmar Annika WidholmStenhusets hemlighet

En suggestiv spänningsroman om tolvåriga Ella som flyttar in i ett gammalt stenhus på landet. Hon lär känna Jacob som gräver i ruinerna i skogen och på nätterna drömmer hon om människorna som en gång levde där. Hon dras in i ett spännande men farligt äventyr och snart förstår hon att det finns ett samband mellan drömmen och hennes eget liv. Med hjälp av Jacobs utgrävningar får hon viktiga ledtrådar till stenhusets hemlighet.

”Stenhusets hemlighet är en äventyrsroman där nutid och dåtid överlappar varandra, där kärleken till det skrivna ordet har en avgörande betydelse och där tidlös visdom blir en kraft att räkna med.” Stefan Whilde, Tidningen Kulturen.

Fler böcker:

Barnböcker 6-9 år

Ungdomsroman

Spänningsroman

Kortroman

Antologi om barnlitteratur