BARNBÖCKER 9–13 ÅR

Stenkistan barnbok bokomslag två barn med ett kranium arkeologisk deckare Annika Widholm

STENKISTAN

Stenkistan är en arkeologisk deckare för barn i ålder 9–12 år. Sommarlovet har just börjat när Lukas hittar en dödskalle. Kanske har det någonting med den mystiska jägaren att göra? Eller flickan som försvann spårlöst för många år sedan? Han beslutar sig för att ta reda på vad som verkligen hänt och har turen att få hjälp av en arkeolog. Samtidigt behöver han bestämma sig för vem han är kär i, populära Felicia eller kompisen Jenna. Beställ Stenkistan här

Widholm har lagt in en hög växel redan från början och saktar bara in tillfälligt vid några skarpa kurvor. Fartfyllt och underhållande in på sista uppslaget och jag hade väldigt svårt att lägga boken ifrån mig. Man vill ju så gärna veta hur det går!

Bokbloggen Bibliotekarien läser
Luftsprång bokomslag ungdomsroman Annika Widholm författare barnbok

LUFTSPRÅNG

När Linnea skadar foten på ett träningsläger bestämmer hon sig för att dra från allt och hamnar av en slump i ett mystiskt rivningsområde. Där träffar hon Isak och hans gäng som sysslar med parkour, en filosofisk träningsform som går ut på att ta sig över och förbi alla slags hinder. Det finns också någon annan där, flyktingpojken David som iakttar dem från sitt gömställe bland ödehusen. Snart är både han och Linnea indragna i en härva av lögner och farliga hemligheter. Boken riktar sig till läsare från åk 5. Inbunden med mjukband och flikar. Luftsprång finns även som ljudbok.

Det är en mörk berättelse som långsamt tar form, samtidigt som mystiken klarnar och mynnar ut i ett dramatiskt avslut // spänningsromankonst när den är som bäst.

David Anthin, SvD
Stenhusets hemlighet bokomslag barnbok drömmar Annika Widholm

STENHUSETS HEMLIGHET

Magisk realism om tolvåriga Ella som flyttar in i ett gammalt stenhus på landet. Hon lär känna Jacob som gräver i ruinerna i skogen och på nätterna drömmer hon om människorna som en gång levde där. Hon dras in i ett spännande men farligt äventyr och snart förstår hon att det finns ett samband mellan drömmen och hennes eget liv. Med hjälp av Jacobs utgrävningar får hon viktiga ledtrådar till stenhusets hemlighet. Stenhusets hemlighet är slutsåld, men finns på de flesta bibliotek.

Stenhusets hemlighet är en äventyrsroman där nutid och dåtid överlappar varandra, där kärleken till det skrivna ordet har en avgörande betydelse och där tidlös visdom blir en kraft att räkna med. 

Stefan Whilde, Tidningen Kulturen.

KLASSUPPSÄTTNING

Det går att beställa Luftsprång som klassuppsättning med rabatt för skolor och bibliotek. Kontakta: annika.widholm@gmail.com.

LJUDBOK

Luftsprång finns även som ljudbok hos bl.a:
Storytel
Bookbeat
Nextory

FLER BÖCKER

Barnböcker 6-9 år

Spänningsroman

Antologi om barnlitteratur

Författarbesök i skolan

%d bloggare gillar detta: